Напередодні Песаха учні дніпровської єшиві імені рабина Леві-Іцхака Шнеєрсона відвідали знамениту дніпровську мацепекарню «Тиферет Мацот», в якій виготовляють особливу мацу-шмуру ручної роботи за стародавньою технологією.
«Кожного року ми дуже ретельно готуємся до Песаха, згадуємо його історію та традиції, готуємось, як в фізичному, так духовному сенсі, – розповідає директорка єшиви рабаніт Хана Сегаль, – але ж дуже важливо, щоб діти не тільки знали, що таке маца, але і побачили на власні очі, як вона робиться, як важливо її правильно готувати та як ретельно дотримуються всіх приписів і саме це надає маці великого духовного змісту».
Діти з великим задоволенням слідкували, як змішують борошно та воду, як швидко повинно бути виготовлено тісто, нарізано на шматки, кожен з них розкочений і перфорований, а після того швидко направлений до печі, де він і перетвориться в справжню мацу-шмуру, яка буде споживатися в Седер Песах не тільки в Україні, а й в багатьох країнах світу.
Захід відбувся за підтримки Єврейської громади Дніпра.